International Conference on E-Learning in the Workplace
0 Reviews
Poor Average Good Very Good Excellent
Start Date
End Date:
Fri Jun 10 at 04:30 pm EST
Physical location
Physical location: New York, NY, USA
Subject Area
Subject Area:
Meets For
Meets For:
18 Session(s)
Languages
Language:
English
$99 USD Public
This event is Recorded
Visa Master card American Express Paypal
Event Overview
Subject Area
Subject Area
Description
With researchers and practitioners coming from around the globe--and from university and business settings,
ICELW works to improve online learning so that it makes a measurable difference in workplace performance and morale.
By uniting the corporate and academic worlds, ICELW is creating a new synergy--one with the unique capability to realize the vast potential of e-learning in business and industry.
ICELW 2011 will incorporate an increased focus on demonstrations of successful e-learning, on a discussion and debate format for certain sessions, and on the application of new research ideas and research studies to practical workplace learning ...See All
Who should attend
If you have a background or an interest in workplace e-learning, then we invite you to join the ICELW community.

We're seeking presenters and participants with a variety of viewpoints, a depth of experience, and a passion for e-learning excellence.

So whether you're a researcher or an educator...an e-learning consultant or specialist...or a corporate trainer, manager, or director...ICELW welcomes your perspective and participation.
Presenters
ICELW is pleased to have two excellent keynote speakers for ICELW 2011: Informal learning expert and renowned keynote speaker Jay Cross, and knowledge management expert Dr. Jay Liebowitz.
Additionally, there will be a special panel session featuring Allison Rossett and Tony O'Driscoll along with Jay Cross and Jay Liebowitz.

Jay Cross
Chair, Internet Time Alliance, USA

"Why eLearning Is No Longer Enough in Today's Workplace"
eLearning was state-of-the-art when it first appeared on the scene in 1998. Our speaker was the first to use the term eLearning on the ...See All
Agenda
Wednesday, June 8th, 2011

1:45-2:00 PM
ICELW 2011 Welcome Address
Conference chair David Guralnick, Kaleidoscope Learning, New York, New York, USA

2:00-3:00 PM
Opening Keynote Address
"Why eLearning Is No Longer Enough in Today's Workplace"
Jay Cross, Chair, The Internet Time Alliance, Berkeley, California, USA

3:30-4:30 PM (60-minute session)
Businesses Don’t Stand Still, Why Should Their Learning? Elearning/Eworking Solutions Must Be ‘Just-in-Time’/Just Enough/Just-for-Me’
Sherry Moran, Tribeca Knowledge, London, UK

4:30-5:30 PM (60-minute session)
Up And Running With E: A No-Fuss ...See All
Additional Information
You can also purchase one day of the conference for 50% off the full conference value. If you wish to do that we will send you the code. Please log into the system and send us a message through Learn It Live, Click on our profile page where it says "Send a Message" or go to your "Inbox."
Learning Intrest
About This Event
Event Details & Calendar
Event Details
  • End Date:
    Fri Jun 10 at 04:30 pm EST
  • Total:
    18 Session(s)
  • Remaining:
    0 Session(s)
  • Max attendees:
    1,000
  • Currently Enrolled:
    43
Event Schedule
Session Name
Start Date
Keynote: "Why eLearning Is No Longer Enough." Jay Cross, Internet Time Alliance, Berkeley,
60 Minute Session
Wed Jun 8 at 02:00 pm EST
"Businesses Don't Stand Still, Why Should Their Learning?" Sherry Moran, Tribeca Know
60 Minute Session
Wed Jun 8 at 03:30 pm EST
"Up And Running With E: A No-Fuss Model for Implementing E-Learning." Clint Smith, Victori
60 Minute Session
Wed Jun 8 at 04:30 pm EST
"Collaborative and Social Learning using Virtual Worlds." Kai Erenli and Gerhard Ortner, V
30 Minute Session
Wed Jun 8 at 05:30 pm EST
Keynote Address "Knowledge Mngmt and E-Learning." Dr. Jay Liebowitz, UMUC, Adelphi, MD
60 Minute Session
Thu Jun 9 at 10:00 am EST
"e-Learning Solutions for Healthcare: INFECTIOUS DISEASE." Mark Schneider, Yale, New Haven
30 Minute Session
Thu Jun 9 at 11:15 am EST
"World Cup 2014: A Professional Training Program for Brazilian Hotels." S. Assis, Brazil
30 Minute Session
Thu Jun 9 at 11:45 am EST
"Serious Games: A Different Way to Train." Christelle Llobet, KTM Advance, New York, New Y
30 Minute Session
Thu Jun 9 at 12:15 pm EST
"Down & Dirty Video." Greg Owen-Boger, Chicago, IL
60 Minute Session
Thu Jun 9 at 02:00 pm EST
"The New Learning Strategy of the Dutch Vehicle Authority." Pieter de Vries and Heide Luko
30 Minute Session
Thu Jun 9 at 03:00 pm EST
"Implementing E-learning on a Global Level." Anthony Ralston, Budapest, Hungary
60 Minute Session
Thu Jun 9 at 04:00 pm EST
"Training the Reluctant Learner." James Kinnamon, New Jersey
30 Minute Session
Thu Jun 9 at 05:00 pm EST
"Improving Collaborative Learning." Marcus Birkenkrahe and Stefanie Quade, Germany
30 Minute Session
Fri Jun 10 at 10:00 am EST
"Ode to Mobile Performance Support." Allison Rossett, San Diego, CA
60 Minute Session
Fri Jun 10 at 10:30 am EST
Panel: "Beyond the Great Recession." J. Cross, J. Liebowitz, Tony O’Driscoll, Alli
60 Minute Session
Fri Jun 10 at 11:30 am EST
"Coaching Within a Context." Frank Guglielmo, The Interpublic Group, NY, NY
60 Minute Session
Fri Jun 10 at 01:30 pm EST
"Using Virtual Worlds to..." Patricia Boechler, Mike Carbonaro, Eleni Stroulia, and Sharl
60 Minute Session
Fri Jun 10 at 02:30 pm EST
Closing Session. David Guralnick, Kaleidoscope Learning, New York, NY
30 Minute Session
Fri Jun 10 at 04:00 pm EST
asd
About Creator
ICELW is an international conference focused on e-learning in the workplace. The conference is chaired by Dr. David Guralnick and sponsored by the International E-Learning Association (IELA).
Learners
Recommend